Aktualno

Posnetek informativne delavnice za ACF razpis že dostopen

V prejšnjem tednu smo izvedli informativno delavnico za razpis Programa ACF v Sloveniji za srednje projekte. Hvala vsem, ki ste bili z nami! Posnetek delavnice in ostala gradiva so dostopni na tej povezavi. Na delavnici smo podrobneje predstavili cilje razpisa, pričakovane rezultate in učinke (in kakšni projekti te rezultate in učinke naslavljajo), upravičene prijavitelje, vsebino… Preberi več »

Končno smo ga dočakali – nov razpis Programa ACF v Sloveniji

Ker je Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko donatorjem prijazno predlagala, da se sredstva, ki so še na voljo v okviru Finančnega mehanizma EGP, prerazporedijo na Program ACF, objavljamo prvega izmed dveh načrtovanih razpisov. Javni razpis za srednje projekte v vrednosti 421.300 evrov je odprt od 14. 11. 2022.

Z donatorji podpisali pogodbo za dodatnega pol milijona za Program ACF

Včeraj smo z donatorji Norveško, Islandijo in Lihtenštajnom podpisali pogodbo za dodatnega pol milijona za Program ACF. Spomnimo, julija je Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko donatorjem predlagala, da se sredstva, ki so še na voljo v okviru Finančnega mehanizma EGP, prerazporedijo na Program ACF.

Zaključili smo zadnji razpis programa ACF 2021–2024: kdo so prejemniki sredstev?

Zaključili smo razpis za male projekte, zadnji razpis v programu Active Citizens Fund 2021–2024. Vse prijavljene nevladne organizacije smo že obvestili o odločitvah, objavljamo pa tudi seznam vseh izbranih projektov. Na razpis so se lahko prijavile nevladne organizacije s sedežem v Sloveniji, ki so imele v letih 2018–2020 povprečni letni prihodek nižji od 50.000 evrov. Na razpisu je bilo na voljo 358.500 evrov.

Program ACF: Končali smo prvo fazo v javnem razpisu za male projekte

Prejšnji teden smo z obveščanjem prijaviteljev tudi uradno končali prvo fazo javnega razpisa za male projekte. Od 70 ocenjenih vlog se je v drugo fazo uvrstilo 40 projektov, od tega 16 za programski rezultat Okrepljena zagovorniška/watchdog vloga nevladnih organizacij, 12 za rezultat Povečana podpora državljanski vzgoji in človekovim pravicam ter 12 za Opolnomočene ranljive skupine.… Preberi več »

Opomnik: še mesec dni za prijavo na Javni razpis za male projekte!

Pred mesecem dni smo upravitelji sklada Active Citizens Fund v Sloveniji objavili zadnji javni razpis Programa ACF – Javni razpis za male projekte. Prve prijave že kapljajo! Na razpis, vreden 385.500 evrov, se lahko prijavite še dober mesec: prijave sprejemamo do 12. julija 2021 do 12. ure.

Izbrali smo, kdo bo prejel sredstva za institucionalno podporo!

Marca smo objavili Javni razpis za institucionalno podporo, namenjen sofinanciranju strateškega razvoja nevladnih organizacij v vrednosti 450.000 evrov. Na razpis smo še posebej ponosni, saj smo ga predlagali prav upravitelji sklada Active Citizens Fund v Sloveniji, donatorji pa so na podlagi naše zamisli razvili pilotno shemo za vse države. Zdaj objavljamo, katere organizacije bodo prejele 90.000 evrov v pavšalu za tri leta ob široki podpori ACF mentorjev!

Podpora prijaviteljem na Javni razpis za male projekte

V pomoč prijaviteljem na zadnji razpis v okviru Programa Active Citizens Fund v Sloveniji bomo organizirali več delavnic in svetovanj. Informativna spletna delavnica bo že 17. maja (pozor, na voljo je le še nekaj prostih mest!), za vse tiste, ki se je ne boste utegnili udeležiti, pa bo posnetek kasneje na voljo na našem YouTubu. Prijavite se lahko tudi delavnice za razvoj projektnih idej, organizacijam iz slabše razvitih geografskih področij pa nudimo še osebno svetovanje.

Zapiramo razpis za hitre odzive: podprli smo 20 projektov!

Skoraj natanko leto dni po objavi poziva za mikro projekte oz. hitre odzive – poziv, vreden dobrih 100.000 evrov, zapiramo. V tem času smo prejeli 74 vlog, od tega 61 popolnih vlog upravičenih prijaviteljev. Neodvisni ocenjevalci so izmed teh izbrali 20 projektov, ki so jim zagotovili sredstva za zagovorniško, pravno, komunikacijsko ali drugo akcijo, ki… Preberi več »