Aktualno

JAVNI POZIV ACF: Za »hitra sredstva« le še dober mesec

Javni poziv za mikro projekte oz. »hitre odzive«, s katerim si lahko nevladne organizacije zagotovite »hitra sredstva« (od 1.000 do 5.000 evrov), bo odprt zgolj še do 1. novembra. Organizacije lahko v okviru Javnega poziva za mikro projekte oz. »hitre odzive« zaprosite za sredstva, ko potrebujete »hitra sredstva« za zagovorniško, pravno, komunikacijsko ali drugo akcijo,… Preberi več »

KRASNA NOVICA: Dodatnih 300.000 evrov gre tem sedmim projektom

Prejšnji teden smo z vami delili veselo novico, da je ACF sklad, iz katerega se financirajo nevladniški projekti na področju človekovih pravic in demokracije, prejel dodatnih 300.000 evrov. Z dodatnimi sredstvi, ki jih je zagotovilo Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj, bomo lahko podprli naslednje nevladne organizacije in pomembne projekte: Raum AU; projekt Koroška demokratična postaja… Preberi več »

Zaključili smo Javni razpis za srednje projekte Programa ACF v Sloveniji

Na Javni razpis za srednje projekte, na katerem je bilo na voljo 421.300 evrov, je prispelo 115 vlog. Ocenili smo 104 pravočasnih in upravičenih projektnih  idej: 58 idej v okviru programskega rezultata Okrepljena zagovorniška/watchdog vloga nevladnih organizacij in 46 idej v okviru programskega rezultata Povečana podpora državljanski vzgoji in človekovim pravicam. Za sofinanciranje je bilo… Preberi več »

»LAST MINUTE« delavnica za Javni razpis za hiter odziv

Nov Javni razpis za hiter odziv smo objavili 30. januarja. Svoje ideje lahko prijavite od 3. aprila dalje, razpis bo odprt do porabe sredstev. Da boste lahko pred odprtjem prijav testirali svoje projektne ideje, 20. marca ob 10. uri organiziramo posebno “last minute” delavnico. Delavnica bo potekala na platformi ZOOM. Posnetek delavnice za prejšnji razpis,… Preberi več »

Objavljen nov Javni razpis za hiter odziv!

Se spomnite Twitter brigad in lažnih Twitter profilov? Pa borbe proti HE Mokrice? Začetkov Pravne mreže za varstvo demokracije? V prejšnjem razpisu za hiter odziv smo podprli kar 20 takšnih in podobnih zgodb. Podpora za hitre zagovorniške, pravne, komunikacijske in druge akcije se vrača, saj smo objavili nov Javni razpis za hiter odziv. S projekti… Preberi več »

Razpis za srednje projekte zaključen

Na razpis za srednje projekte smo prejeli več kot 100 prijav! To nas po eni strani veseli, saj pomeni, da smo dovolj dobro poskrbeli za promocijo razpisa, po drugi pa tudi malo skrbi, saj lahko s sredstvi, ki so na voljo, podpremo le okoli 8 projektov. Vendar ni vse tako črno – nova sredstva za… Preberi več »

Objavili smo poziv za finančna sredstva v okviru Sklada za bilateralno sodelovanje

Eden od pomembnejših ciljev sklada je krepitev bilateralnih sodelovanj med organizacijami iz Slovenije in partnerji iz držav donatork – Islandije, Lihtenštajna in Norveške. V okviru sklada za bilateralno sodelovanje je na voljo 40.000 evrov. Del teh sredstev – 30.000 evrov – bo preko posebnega poziva razdeljenih za izvajanje dodatnih aktivnosti tistim projektom, ki bodo vključevali bilateralnega partnerja. Javni poziv smo objavili 22. 12. 2022.

Posnetek informativne delavnice za ACF razpis že dostopen

V prejšnjem tednu smo izvedli informativno delavnico za razpis Programa ACF v Sloveniji za srednje projekte. Hvala vsem, ki ste bili z nami! Posnetek delavnice in ostala gradiva so dostopni na tej povezavi. Na delavnici smo podrobneje predstavili cilje razpisa, pričakovane rezultate in učinke (in kakšni projekti te rezultate in učinke naslavljajo), upravičene prijavitelje, vsebino… Preberi več »

Končno smo ga dočakali – nov razpis Programa ACF v Sloveniji

Ker je Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko donatorjem prijazno predlagala, da se sredstva, ki so še na voljo v okviru Finančnega mehanizma EGP, prerazporedijo na Program ACF, objavljamo prvega izmed dveh načrtovanih razpisov. Javni razpis za srednje projekte v vrednosti 421.300 evrov je odprt od 14. 11. 2022.

Z donatorji podpisali pogodbo za dodatnega pol milijona za Program ACF

Včeraj smo z donatorji Norveško, Islandijo in Lihtenštajnom podpisali pogodbo za dodatnega pol milijona za Program ACF. Spomnimo, julija je Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko donatorjem predlagala, da se sredstva, ki so še na voljo v okviru Finančnega mehanizma EGP, prerazporedijo na Program ACF.