Aktualno

»LAST MINUTE« delavnica za Javni razpis za hiter odziv

Nov Javni razpis za hiter odziv smo objavili 30. januarja. Svoje ideje lahko prijavite od 3. aprila dalje, razpis bo odprt do porabe sredstev. Da boste lahko pred odprtjem prijav testirali svoje projektne ideje, 20. marca ob 10. uri organiziramo posebno “last minute” delavnico. Delavnica bo potekala na platformi ZOOM. Posnetek delavnice za prejšnji razpis,… Preberi več »

Objavljen nov Javni razpis za hiter odziv!

Se spomnite Twitter brigad in lažnih Twitter profilov? Pa borbe proti HE Mokrice? Začetkov Pravne mreže za varstvo demokracije? V prejšnjem razpisu za hiter odziv smo podprli kar 20 takšnih in podobnih zgodb. Podpora za hitre zagovorniške, pravne, komunikacijske in druge akcije se vrača, saj smo objavili nov Javni razpis za hiter odziv. S projekti… Preberi več »

Razpis za srednje projekte zaključen

Na razpis za srednje projekte smo prejeli več kot 100 prijav! To nas po eni strani veseli, saj pomeni, da smo dovolj dobro poskrbeli za promocijo razpisa, po drugi pa tudi malo skrbi, saj lahko s sredstvi, ki so na voljo, podpremo le okoli 8 projektov. Vendar ni vse tako črno – nova sredstva za… Preberi več »

Objavili smo poziv za finančna sredstva v okviru Sklada za bilateralno sodelovanje

Eden od pomembnejših ciljev sklada je krepitev bilateralnih sodelovanj med organizacijami iz Slovenije in partnerji iz držav donatork – Islandije, Lihtenštajna in Norveške. V okviru sklada za bilateralno sodelovanje je na voljo 40.000 evrov. Del teh sredstev – 30.000 evrov – bo preko posebnega poziva razdeljenih za izvajanje dodatnih aktivnosti tistim projektom, ki bodo vključevali bilateralnega partnerja. Javni poziv smo objavili 22. 12. 2022.

Posnetek informativne delavnice za ACF razpis že dostopen

V prejšnjem tednu smo izvedli informativno delavnico za razpis Programa ACF v Sloveniji za srednje projekte. Hvala vsem, ki ste bili z nami! Posnetek delavnice in ostala gradiva so dostopni na tej povezavi. Na delavnici smo podrobneje predstavili cilje razpisa, pričakovane rezultate in učinke (in kakšni projekti te rezultate in učinke naslavljajo), upravičene prijavitelje, vsebino… Preberi več »

Končno smo ga dočakali – nov razpis Programa ACF v Sloveniji

Ker je Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko donatorjem prijazno predlagala, da se sredstva, ki so še na voljo v okviru Finančnega mehanizma EGP, prerazporedijo na Program ACF, objavljamo prvega izmed dveh načrtovanih razpisov. Javni razpis za srednje projekte v vrednosti 421.300 evrov je odprt od 14. 11. 2022.

Z donatorji podpisali pogodbo za dodatnega pol milijona za Program ACF

Včeraj smo z donatorji Norveško, Islandijo in Lihtenštajnom podpisali pogodbo za dodatnega pol milijona za Program ACF. Spomnimo, julija je Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko donatorjem predlagala, da se sredstva, ki so še na voljo v okviru Finančnega mehanizma EGP, prerazporedijo na Program ACF.

Zaključili smo zadnji razpis programa ACF 2021–2024: kdo so prejemniki sredstev?

Zaključili smo razpis za male projekte, zadnji razpis v programu Active Citizens Fund 2021–2024. Vse prijavljene nevladne organizacije smo že obvestili o odločitvah, objavljamo pa tudi seznam vseh izbranih projektov. Na razpis so se lahko prijavile nevladne organizacije s sedežem v Sloveniji, ki so imele v letih 2018–2020 povprečni letni prihodek nižji od 50.000 evrov. Na razpisu je bilo na voljo 358.500 evrov.

Program ACF: Končali smo prvo fazo v javnem razpisu za male projekte

Prejšnji teden smo z obveščanjem prijaviteljev tudi uradno končali prvo fazo javnega razpisa za male projekte. Od 70 ocenjenih vlog se je v drugo fazo uvrstilo 40 projektov, od tega 16 za programski rezultat Okrepljena zagovorniška/watchdog vloga nevladnih organizacij, 12 za rezultat Povečana podpora državljanski vzgoji in človekovim pravicam ter 12 za Opolnomočene ranljive skupine.… Preberi več »

Opomnik: še mesec dni za prijavo na Javni razpis za male projekte!

Pred mesecem dni smo upravitelji sklada Active Citizens Fund v Sloveniji objavili zadnji javni razpis Programa ACF – Javni razpis za male projekte. Prve prijave že kapljajo! Na razpis, vreden 385.500 evrov, se lahko prijavite še dober mesec: prijave sprejemamo do 12. julija 2021 do 12. ure.

Izbrali smo, kdo bo prejel sredstva za institucionalno podporo!

Marca smo objavili Javni razpis za institucionalno podporo, namenjen sofinanciranju strateškega razvoja nevladnih organizacij v vrednosti 450.000 evrov. Na razpis smo še posebej ponosni, saj smo ga predlagali prav upravitelji sklada Active Citizens Fund v Sloveniji, donatorji pa so na podlagi naše zamisli razvili pilotno shemo za vse države. Zdaj objavljamo, katere organizacije bodo prejele 90.000 evrov v pavšalu za tri leta ob široki podpori ACF mentorjev!