Opomnik: še mesec dni za prijavo na Javni razpis za male projekte!

Pred mesecem dni smo upravitelji sklada Active Citizens Fund v Sloveniji objavili zadnji javni razpis Programa ACF – Javni razpis za male projekte. Prve prijave že kapljajo! Na razpis, vreden 385.500 evrov, se lahko prijavite še dober mesec: prijave sprejemamo do 12. julija 2021 do 12. ure.

Spomnimo, na razpis se lahko prijavijo nevladne organizacije s sedežem v Sloveniji, ki so imele med letoma 2018 in 2020 povprečni letni prihodek nižji od 50.000 evrov. Razpis pokriva vsa prednostna področja programa, torej:

  • Demokracija, aktivno državljanstvo, dobro upravljanje in transparentnost;
  • Človekove pravice in enaka obravnava preko preprečevanja diskriminacije na podlagi rase ali etničnega porekla, vere ali prepričanja, spola, invalidnosti, starosti, spolne usmerjenosti ali spolne identitete;
  • Socialna pravičnost in vključevanje ranljivih skupin;
  • Enakost spolov in preprečevanje nasilja na podlagi spola;
  • Okolje in podnebne spremembe.

Informativno delavnico o razpisu smo posneli in si jo lahko ogledate TUKAJ. V njej vam med drugim podrobneje predstavimo cilje razpisa, pričakovane rezultate in učinke, kako se prijaviti in kako poteka ocenjevanje.

Odgovore na najpogostejša vprašanja o razpisu, na primer, ali se lahko na razpis prijavi tudi organizacija, ki do zdaj ni imela nobenih prihodkov, kaj se zgodi, če je organizacija v enem letu presegla prihodek 50.000 evrov, in ali je pomembno, koliko časa organizacije že obstaja, si preberite TUKAJ.

Organizacijam, ustanovljenim po 1. januarju 2018, ki imajo sedež v vzhodni kohezijski regiji, razen v mestnih občinah, in romskim organizacijam že v prvi fazi postopka omogočamo daljše osebno svetovanje. Za svetovanje se prijavite TUKAJ, in sicer najkasneje do 21. junija.

Ali odgovorov na svoja vprašanja ne najdete na naši spletni strani? Kontaktirajte nas, rade volje vam bomo pomagali. Vse kontakte smo objavili TUKAJ.